Exclusief voor abonnees

Onze opinie: "De overdreven mediatisering van virologen draagt bij tot de polarisering tussen politiek en wetenschap”

BELGA
Krijgen we dit weer. Net nu ons land geconfronteerd wordt met een opflakkering van Covid-19 staat de relatie tussen politici en virologen onder hoogspanning. Dat GEES-voorzitter Erika Vlieghe gisteren tijdens de Nationale Veiligheidsraad de wind van voor kreeg, is tekenend voor de frustratie die bij beleidsmakers leeft. Ze hebben het even gehad met de heren en dames wetenschappers. 

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Rymen

  Er bestaat al jaaaaren een polarisering tussen politiek en bevolking en wetenschappers zijn gewoon een deel van die (beoordelende) bevolking.

 • phil smedts

  De bevolking heeft recht op eerstehands informatie, niet op informatie waar de politiek eerst een draai in hun (lobbygroepen) voordeel aan geven. Je ziet wat er gebeurt als je de politiek laat doen, ouderen stierven bij bosjes in de rusthuizen door hun wanbeleid en besparingen. En dan maar mooie praatjes proberen te verkopen, en elkaar messen in de rug steken, om toch maar geen stemmetje te verliezen. Meer daadkracht en minder politiek theater aub.

 • Gertie Daerden

  Laat ook eens wetenschappers aan het woord, die niet voor grote multinationals werken, kwestie van eens een andere neutralere invalshoek te hebben, in plaats van "wiens brood men eet, diens woord men spreekt" Misschien breekt dit de politici eindelijk eens zuur op, of krijgen ze een koekje van eigen deeg, want politici zijn ook niet vies van meer of minder belangenvermenging.

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Als het zo is zouden de virologen zich moeten terugtrekken en de politiek laten bewijzen dat ZIJ het weten (god sta ons bij) misschien kunnen ze raad vragen aan de experts op dit forum !

 • Joris Moorkens

  Volledig akkoord, die zgn 'experten' zijn hier inderdaad bv's geworden. Kan geen nieuws meer zien 's avonds. Iedere dag zie je ze zowel op vtm als vrt, en dus echt iedere dag he. Die mensen achten zich nu verheven boven alles, ja wat wil je als je constant gevraagd wordt om aub toch nog eens naar de tv studio te komen. Zij prediken het nieuwe mantra de media verspreid braaf hun 'nieuwe geloof' en de brave belgskes lopen er als lemmingen achter. Inderdaad de afgrond in ...