Onze journaliste mengde zich tussen de gele hesjes. “Nu doen we door, tot de belastingen omlaag gaan”

Onze journaliste tussen de gele hesjes in Feluy.
Joel Hoylaerts / Photonews Onze journaliste tussen de gele hesjes in Feluy.
Bivakmutsen, baseballknuppels, molotovcocktails, een waterkanon en heel veel ‘bommetjes’. In het Henegouwse Feluy brak gisteren een guerrilla los tussen politie en relschoppers die zich onder de gele hesjes mengden. 39 mensen werden opgepakt. Journalisten werden bekogeld met stenen, onze fotograaf kon al na enkele beeldjes opkrassen. Onze journaliste trok zelf een geel hesje aan en ging undercover, daar waar de oorlogstaferelen zich afspeelden: vlakbij de Total-raffinaderij die de hele regio van brandstof voorziet.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
105 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Julien

  De politici vinden het een zeer moeilijke situatie want ze hebben zogezegd geen partij om mee rond de tafel te gaan zitten om het probleem te bespreken... Ze zeggen eigenlijk dat ze bijgod niet weten wat het probleem is... wel dat bewijst juist hoever ze van het gewone volk af staan en er niets van snappen...

 • Lucien Mertens

  Er zal zeker wel schorremorrie tussen zitten, dat is bij betogingen zowat onvermijdelijk, maar deze manifestaties zijn echt wel nodig, het onophoudelijk en schaamteloos bestelen van de burgers mag en moet aan de kaak gesteld worden, hoog tijd. Er kunnen dus niet genoeg gele hesjes zijn. Een "luxetaks" van 21% op huisbrandstof en elektriciteit is er méér dan een beetje over nietwaar!?

 • Christel Baerts

  Gelijke belastingen voor diesel als benzine lijkt me het eerlijkste. Dus prijs diesel omhoog of prijs benzine omlaag ... iedereen gelijk voor de wet ;-)

 • Willy Gorissen

  Marc. Hoeveel van die gele hesjes mensen ken jij ? Flauw om hun werkeloos of ziek te noemen. Ook werkenden kunnen het financieel loodzwaar hebben. Soit belastingen op fossiele brandstof is heel hoog en voor mijn part terecht. Maar koopkracht van de minstbedeelden mag opgedreven worden. Wil ik gerust wat extra belastingen voor betalen en zeker op milieubelastende producten zoals fossiele brandstof, vlees ea

 • Lucynda van der Does

  Laten weten allemaal eens meedoen. De 1% mag wel weer eens herinnerd worden dat wij de 99% zijn.