Exclusief voor abonnees

Onze journaliste mengde zich tussen de gele hesjes. “Nu doen we door, tot de belastingen omlaag gaan”

Onze journaliste tussen de gele hesjes in Feluy.
Joel Hoylaerts / Photonews Onze journaliste tussen de gele hesjes in Feluy.
Bivakmutsen, baseballknuppels, molotovcocktails, een waterkanon en heel veel ‘bommetjes’. In het Henegouwse Feluy brak gisteren een guerrilla los tussen politie en relschoppers die zich onder de gele hesjes mengden. 39 mensen werden opgepakt. Journalisten werden bekogeld met stenen, onze fotograaf kon al na enkele beeldjes opkrassen. Onze journaliste trok zelf een geel hesje aan en ging undercover, daar waar de oorlogstaferelen zich afspeelden: vlakbij de Total-raffinaderij die de hele regio van brandstof voorziet.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
106 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Schoensetters

  Ik heb zeer veel sympathie voor de gele hesjes die vreedzaam protesteren. Deze regering van de rijken heeft nog niets anders gedaan dan ons bestolen. Dat moet zeker aan de kaak gesteld worden. Ik hoop dat het protest niet luwt en in volle hevigheid verder gaat.

 • jan eerkens

  Marc Van de Velde, je maakt een denkfout als je schrijft: "Die dommeriken. Als de belastingen verlagen (mij niet gelaten) is er minder geld voor de werkloosheid en de ziekteverzekering." Er wordt te veel overheidsgeld verkwist en verbrast aan onbenulligheden. Dàt moet veranderen!

 • Luc Julien

  De politici vinden het een zeer moeilijke situatie want ze hebben zogezegd geen partij om mee rond de tafel te gaan zitten om het probleem te bespreken... Ze zeggen eigenlijk dat ze bijgod niet weten wat het probleem is... wel dat bewijst juist hoever ze van het gewone volk af staan en er niets van snappen...

 • Lucien Mertens

  Er zal zeker wel schorremorrie tussen zitten, dat is bij betogingen zowat onvermijdelijk, maar deze manifestaties zijn echt wel nodig, het onophoudelijk en schaamteloos bestelen van de burgers mag en moet aan de kaak gesteld worden, hoog tijd. Er kunnen dus niet genoeg gele hesjes zijn. Een "luxetaks" van 21% op huisbrandstof en elektriciteit is er méér dan een beetje over nietwaar!?

 • Christel Baerts

  Gelijke belastingen voor diesel als benzine lijkt me het eerlijkste. Dus prijs diesel omhoog of prijs benzine omlaag ... iedereen gelijk voor de wet ;-)