Exclusief voor abonnees

Onze analiste Isolde Van Den Eynde: “CD&V heeft sleutelrol, maar Koen Geens moet nu beter doen dan zijn partijvoorzitter”

Onze journaliste Isolde Van Den Eynde vraagt zich af of Joachim Coens zo opgezet is met de beslissing van de koning om partijgenoot Koen Geens het veld in te sturen.
Bart Leye/Photo News Onze journaliste Isolde Van Den Eynde vraagt zich af of Joachim Coens zo opgezet is met de beslissing van de koning om partijgenoot Koen Geens het veld in te sturen.
Koning Filip heeft vanavond opnieuw voor een verrassing gezorgd. De vorst heeft Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) van hun taak als informateurs ontheven en stuurt nu Koen Geens (CD&V) - alleen - het veld in als “koninklijke opdrachthouder” om een “volwaardige regering mogelijk te maken”. Waarom hij? En brengt dat zoden aan de dijk? Onze politiek analiste Isolde Van Den Eynde geeft antwoord.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis96 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • luc vanessa

  de cd&v heeft zijn ziel verkocht aan de n-va . en wil de andere partijen daarin betrekken . echt sjteven praktijken .

 • robert van puyenbroeck

  Ze zullen zolang met het volk hun voeten blijven spelen, tot de bom barst. Men vraagt nieuwe verkiezingen en is het gesjoemel kotsbeu. De koning zal dan geen nieuwe bemiddelaars moeten aanstellen maar eerder een verhuiswagen bestellen.

 • Paul Clercq

  Geens gaat nu een groot landverraad plegen

 • Marianne Van den Lemmer

  Nieuwe verkiezingen, en iedereen zal het zien : de tijd van het cordon is dan voorbij!

 • Raphaël Defour

  Hij moet vooral geen verraad plegen t.a.v. de eigen Vlaamse kiezer en de Vlaamse meerderheid. Denk dat bij OVLD die mede de ouverture van Vivaldi op de program heeft gezet weinig enthousiast is ontvangen. Dat na 190 jaar het gewicht van de Federale stem in het Noorden nog steeds niet gelijk is aan die in het Zuiden zal bij nieuwe verkiezingen zeker de inzet kruiden.