Onweer heeft de zomer weggespoeld

Na het onweer van gisteravond is er einde gekomen aan het goede weer. Vandaag blijft het heel de dag wisselend tot zwaar bewolkt met kans op onweer. Ook morgen is er veel bewolking en regen. Vanaf zondag opnieuw meer zon, maar het blijft wisselvallig. Vanaf het midden van volgende week neemt de neerslagkans af.

Gisteren werden hoge ozonconcentraties gemeten op drie plaatsen in ons land. De Europese informatiedrempel van 180 µg/m³ - waarbij de bevolking moet geïnformeerd worden - werd overschreden op drie meetplaatsen van de luchtkwaliteit in Vlaanderen en in Wallonië. De overschrijdingen werden genoteerd in Habay-la-Neuve (provincie Luxemburg), in Idegem (Oost-Vlaanderen) en in Hasselt (Limburg). Dat heeft de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (IRCEL) vandaag bekendgemaakt.

Vandaag en de volgende dagen verbetert de luchtkwaliteit gevoelig en er worden dan ook geen overschrijdingen meer verwacht.

Meer regen en kans op onweer

Vanmiddag en -avond is het wisselend tot zwaarbewolkt met soms buien, mogelijk met onweer. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. Het wordt 22 graden in de Ardennen en aan zee en ongeveer 25 graden elders. De nacht verloopt grijs en het regent af en toe met minima van 13 tot 17 graden.

Morgen is er veel bewolking en er zijn perioden met regen of buien en een kans op onweer. Aan het eind van de namiddag wordt het droog aan zee en over het westen van het land. De wind waait matig en ruimt van west naar noordwest. Het wordt iets kouder met maxima die schommelen tussen 18 en 21 graden.

Midden volgende week wat warmer

Zondag en ook begin volgende week blijft het enigszins wisselvallig met kans op enkele buien maar ook af en toe zon. De middagtemperatuur schommelt rond 20 graden. Zoals het er nu naar uitziet worden de neerslagkansen kleiner vanaf het midden van de week en de zon krijgt dan ook wat meer ruimte. Het wordt dan ook enkele graden warmer.