Ontsnapte gevangenen uit Mechelen en Brussel nog steeds voortvluchtig

BELGA
De gevangene die gistermiddag ontsnapte uit het gerechtsgebouw van Mechelen, kon nog niet gevat worden. Dat werd vandaag vernomen bij de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen. Ook de 40-jarige gevangene die gisteren in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel wist te ontsnappen is voorlopig vermist. 

De eerste gevangene, een 19-jarige man uit Mechelen, moest voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter voor zijn betrokkenheid in een drugsdossier. Hij kon zich bij het binnengaan van het gerechtsgebouw losrukken en nam de benen. 

De gevangene die vrijdagnamiddag aan de politie kon ontsnappen in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel was veroordeeld voor drugsfeiten en illegaal verblijf.
De 40-jarige man was in de loop van de namiddag naar het Sint-Pietersziekenhuis overgebracht voor een medisch onderzoek en hij zette het waarschijnlijk op een lopen, toen zijn begeleiders even niet opletten. De man was nog steeds geboeid en niet gewapend, toen hij er vandoor ging.

Zowel in Mechelen als in Brussel werd een zoekactie op touw gezet. Voorlopig leverden die nog niets op. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • JAN krommentak

  en men doet zelfs de moeite niet meer om hen te zoeken , straf betaal maar een keer uw boete niet men zal u zeker weten te vinden !

 • Norbert Corten

  Overal staan er camera's zeer vreemd,kan of wil men geen moeite doen om die te gebruiken of staan er dan dummy's of is er een personeelstekort om die te observeren.

 • Lea Van Heybeeck

  Wat een klucht hier in Belgie. Worden die dan niet geboeid via handen en voeten? Zo kan die toch niet gaan lopen? Alle andere landen doen dit toch ook? Of moeten we weer heiliger zijn dan de paus? Wat een stel onbenullen zijn dat hier toch!

 • Carlo Verstappen

  Ik dacht dat het een grapje was, maar nu schijnt het toch waar te zijn. Dat is toch niet te geloven. Al hoe wel in het Belgisch gerecht kunnen rare dingen gebeuren.