Ontslagen Westerlo-voetballer (22) ontkent betrokkenheid bij gewapende overvallen

KVC Westerlo zette Ismail H. (22) begin 2018 aan de deur.  Hij werd aan Westel uitgeleend door AS Roma.
belga KVC Westerlo zette Ismail H. (22) begin 2018 aan de deur. Hij werd aan Westel uitgeleend door AS Roma.
Ismail H. (22), de door AS Roma aan KVC Westerlo verhuurde profvoetballer die in de cel zit wegens zijn betrokkenheid bij gewapende overvallen in Turnhout en omgeving, ontkent zijn betrokkenheid bij de hem ten laste gelegde feiten. 

De raadkamer besliste gisteren om zijn voorlopige hechtenis met één maand te verlengen, maar daar tekent de Marokkaanse Nederlander uit Enschede hoger beroep aan. Westerlo zette Ismail H. begin 2018 aan de deur. 

De twintiger zit opgesloten in de gevangenis van Turnhout. "Mijn cliënt ontkent tot op heden zijn rechtstreekse betrokkenheid bij de feiten die hem worden ten laste gelegd en daarom werd beslist om hoger beroep aan te tekenen", zegt advocaat Kris Luyckx.

De man is als profvoetballer nog steeds verbonden aan de Italiaanse voetbalclub AS Roma en dit tot 30 juni 2020. Advocaten Kris Luyckx en Xavier Potvin hebben de opdracht gekregen van hun cliënt om contact op te nemen met zijn werkgever en de versie van hun cliënt aldaar persoonlijk toe te lichten.

De advocaten van de verdediging stellen zich bijzonder veel vragen bij de timing van het kenbaar maken van de mogelijke rol van Ismail daar de betrokkenheid van derden nog volop wordt onderzocht. Ook betreuren zij de teneur van de berichtgeving die eenzijdig is, het vermoeden van onschuld van hun cliënt schaadt en het spoedig verloop van het gerechtelijk onderzoek belemmert.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • benny vandersanden

    Al ooit een crimineel geweten die de feiten toegaf? Zo lopen die advocaten inkomen mis

  • marc Deglin

    waarom is die zijn foto ge-blured?