Ontslag regering: VOKA roept om staatshervorming

UNKNOWN

Er is meer dan ooit nood aan een grote  staatshervorming, die de complexe structuur van het land vereenvoudigt en meer  bevoegdheden overhevelt naar de regio's, en aan een beleid dat de  ondernemingen ondersteunt. Dat zegt Voka, het Vlaams netwerk van  ondernemingen, maandag in reactie op de val van de regering Leterme II.

"De federale politici kunnen niet meer tot beslissingen komen, zelfs  niet wanneer de val van de regering op het spel staat. Door de  politieke impasse als gevolg van het dossier BHV komt nu alles tot  stilstand in de Wetstraat. De gevolgen van de besluiteloosheid zijn nefast  voor België en het imago van ons land, met name voor de buitenlandse  investeringen", hekelt Voka-voorzitter Luc De Bruyckere.

"De huidige politieke crisis verergert alleen maar de  sociaaleconomische situatie waarin onze Vlaamse ondernemingen zich vandaag  bevinden, terwijl er tal van uitdagingen zijn om het economisch herstel en  de noodzakelijke structurele hervormingen tot stand te brengen: de  begroting moet onder controle worden gebracht, het pensioensysteem  moet worden hervormd, en er is dringend nood aan maatregelen om de  competitiviteit van de ondernemingen te versterken, innovatie te  ondersteunen en de efficiëntie van de overheid te bevorderen", besluit  hij. (belga/ee)