Ontplofte granaat beschadigt 8 huizen en 13 voertuigen in Houthalen-Helchteren

Royackers
Er heeft vannacht een ontploffing plaatsgevonden op het Riddersplein in Houthalen-Helchteren. Daarbij raakten verschillende voertuigen en woningen beschadigd, meldt burgemeester Alain Yzermans. Uit de eerste onderzoeksresultaten van ontmijningsdienst DOVO blijkt dat een ontplofte granaat de zware materiële schade heeft veroorzaakt. 

"Om 3.23 uur kwam er een melding binnen in de noodcentrale van de politie dat er een ontploffing was geweest op het Riddersplein in Tenhout", zegt burgemeester Yzermans. Bij de ontploffing vielen geen gewonden, maar raakten wel dertien auto's en acht woningen beschadigd. De politie en brandweer waren snel ter plaatse.

Uit de eerste resultaten blijkt dat de schade werd veroorzaakt door een ontplofte granaat, zo meldt het Limburgse parket. "De politie, onder leiding van het parket van Limburg, onderzoekt de zaak. De gemeentelijke veiligheidscel CCGEM kwam kort samen om de situatie op te volgen." 

Benadeelden kunnen op het nummer 0498 - 93 68 85 terecht voor meer informatie. 
37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • alfons mulder

  Daar is een militair domein ja , mijn broer is daar 63 jaar geleden verongelukt met een handgranaat . hij was er op kamp met de giro van wilrijk !!!

 • Paul Boutsen

  Oh, volgens de politie, de burgemeester en de media gaat het over uit de hand gelopen spelletje van een groepje verwarde mensen. Meer moeten jullie niet weten!

 • Eric Grosemans

  In Houthalen-Helchteren is een militair oefenterrein. Best mogelijk dat die granaat daar gevonden werd, en die bij het "spelen" ermee is afgegaan. Lijkt me veel aannemelijker dan direct aan terrorisme te denken, of illegale bewapening.

 • Jonathan Wouters

  Tenhout ligt juist langs Meulenberg... Daar vonden ze een tijd geleden in een onderhoudskot van een kleuterschooltje een heel arsenaal. Maar niemand durft conclusies trekken.

 • wouter bauwens

  En als reactie zal onze minister van justitie de sportschutters nog een beetje pesten met nog strengere regels.