Ontploffing in Oostakker: 10-jarig kind overleden

Een tienjarig kind kwam om het leven bij een gasontploffing in Oostakker.
Jurgen Eeckhout Een tienjarig kind kwam om het leven bij een gasontploffing in Oostakker.
Een kind van 10 jaar is om het leven gekomen na een gasexplosie in Oostakker. De ontploffing deed zich voor in het poolhouse achter een woning en werd veroorzaakt door een gaslek aan een terrasverwarmer. Dat heeft een branddeskundige van het parket vastgesteld. Bij de explosie kwam een stuk beton neer op het slachtoffer.

Het Oost-Vlaamse Oostakker, nabij Gent, werd gisterenavond rond 20u30 opgeschrikt door een zware explosie in de Godelieve Joliestraat. Op sociale media maakten verschillende getuigen melding van de luide knal, die tot ver in de omgeving te horen was en zelfs de ruiten van omliggende huizen deed sneuvelen. 

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar voor een 10-jarig kind kon geen hulp meer baten. Het slachtoffertje passeerde net langs het poolhouse toen de explosie plaatsvond. Het kind kwam onder een ingestorte muur terecht. Een twintigtal mensen probeerde het puin nog te ruimen om het kind te redden, maar zonder succes. Het slachtoffertje overleed ter plaatse, bevestigen politie en parket.

Een tienjarig kind kwam om het leven bij een gasontploffing in Oostakker.
Jurgen Eeckhout Een tienjarig kind kwam om het leven bij een gasontploffing in Oostakker.

Terrasverwarmer

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat een gaslek aan de oorsprong zou liggen van de ontploffing. Volgens de branddeskundige was er een lek aan de terrasverwarmer, die stond opgesteld in het bijgebouw bij het zwembad, waardoor het hele poolhouse zich met gas vulde. Door een kleine vonk was dat al voldoende om het gebouw te laten ontploffen.

Er is een wetsgeneesheer aangesteld en het labo van de federale politie kwam ter plaatse, maar alles wijst op een tragisch ongeval.
56 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Luc Careel

  Wat een ongelooflijk drama, heel veel sterkte aan de familie om dit te verwerken

 • Jeremy Denil

  Innige deelneming.Hopelijk vinden ze troost en wat steun bij elkaar.Verlies kind kan je niet plaatsen.RIP :( :( :(

 • Marijke Molenberghs

  Sterkte aan de vrienden en familie.

 • Sonia Dierickx

  Ik hoop dat slachtofferhulp paraat staat voor de nabestaanden maar ook voor iedereen die dit van dichtbij heeft meegemaakt

 • Kris De Smet

  Sterkte aan de ouders en alle nabestaanden!