Ontploffing in Neder-Over-Heembeek: achterzijde woning grotendeels vernield, twee gewonden

screenshot
Bij een explosie in een woning in Neder-Over-Heembeek is brand uitgebroken. Dat meldt de woordvoerder van de brandweer Pierre Meys. Het vuur is nu echter onder controle. Een persoon raakte verbrand en is overgebracht naar het militair ziekenhuis. Hij werd gered door een buurtbewoner. Ook een brandweerman raakte gewond.

De explosie gebeurde iets voor 16 uur in een twee verdiepingen tellend gebouw op de Olmkruidlaan. De achterkant van het gebouw is verwoest. Daarna brak er een brand uit, die snel onder controle was.

De explosie zou accidenteel zijn, de precieze oorzaak is nog niet duidelijk. De brandweer vermoedt een gaslek. De Brusselse politie heeft het verkeer afgesloten op de Olmkruidlaan tussen Warandeveld en de Pagodenlaan.




1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Remi Kastaar

    Jihad joe aan het experimenteren met selfmade explosieven?