Onthutsende beelden: Nemmouche wandelt door Brussel met handlanger

Er zijn nieuwe onthutsende beelden opgedoken van Mehdi Nemmouche (29), de terrorist die in mei vorig jaar vier doden maakte in het Joods museum van Brussel. Vier dagen na zijn aanslag stapt hij samen met een medeplichtige door de straten van onze hoofdstad. Doodgemoedereerd. De politie zoekt nu die medeplichtige, een donkere kale man die een sporttas draagt met daarin wellicht de wapens van Nemmouche.

Het bizarre filmpje maakt deel uit van een opsporingsbericht dat de federale politie vorige week verspreidde. Het duurt amper tien seconden en is opgenomen door een beveiligingscamera op 28 mei 2014 -vier dagen na de aanslag- in de AlbertII-Laan in het centrum van de stad. Nemmouche was toen al vier dagen ondergedoken ergens in Brussel.

"We zoeken die man om hem uitleg te vragen over zijn aanwezigheid in Brussel", klinkt het bij het federaal parket, dat geen verdere commentaar over het dossier kwijt wil.

Op de beelden is te zien hoe het duo waarschijnlijk onderweg was naar het Brusselse Noordstation om een ticket te kopen voor de bus naar Marseille, die Nemmouche een dag later zou nemen.

Op 30 mei, bij zijn aankomst in de Zuid-Franse stad, werd Nemmouche gearresteerd. Hij was toen in het bezit van een sporttas, waarschijnlijk de tas die op het filmpje te zien is, waarin de wapens zaten die waarschijnlijk bij de aanslag gebruikt waren. Op 29 juli werd de man aan België uitgeleverd en sindsdien zit hij in voorlopige hechtenis. Nemmouche heeft tot nog toe elke betrokkenheid bij de aanslag ontkend.

Lees het hele verhaal vandaag in Het Laatste Nieuws, ook beschikbaar in digitale versie