Ontdek uw gemeente: Statbel maakt gemeentestatistieken eenvoudig toegankelijk

rv
Het statistiekenbureau Statbel heeft een online tool gelanceerd die een karrevracht statistische gegevens van alle Belgische gemeenten bundelt. 'Ontdek uw gemeente - De Belgische gemeenten in cijfers' maakt het niet alleen mogelijk facts and figures van een of andere gemeente te raadplegen, maar ook om gemeenten te vergelijken.

De tool maakt het mogelijk onmiddellijk gegevens op te vragen, die voordien verspreid zaten over verschillende statistieken, legt de minister uit. 'Ontdek uw gemeente' bevat informatie over het inwonersaantal, de bevolkingspiramide, het soort huishoudens en de nationaliteiten, maar ook gegevens over de bevolkingsevolutie, het inkomen, het soort bebouwing en de prijzen, het aantal ondernemingen en de sectoren, het aantal pendelaars en het aantal ingeschreven voertuigen.

Statbel werkte de voorbije maanden aan de ontwikkeling van de tool. Naast het verzamelen van de data moet het statistiekenbureau die gegevens ook toegankelijk maken voor een breed publiek. Begin januari ging de nieuwe website van Statbel online, die de toegankelijkheid sterk opkrikte. Met 'Ontdek uw gemeente' gaat Statbel op die weg verder. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.