Online klimaatmars op vrijdag 24 april

Dit keer zullen er geen duizenden jongeren en volwassenen op straat komen, zoals tijdens deze klimaatmars vorig jaar.
ANP Dit keer zullen er geen duizenden jongeren en volwassenen op straat komen, zoals tijdens deze klimaatmars vorig jaar.
Ondanks de lockdown staat er op vrijdag 24 april weer een Global Strike for Future gepland. Duizenden jongeren en volwassenen zullen wereldwijd hun digitale stem laten horen om te pleiten voor klimaatactie.

De Global Strike richt zijn pijlen op een wereld na de pandemie. “Het is tijd voor een systeemverandering”, meldt Toon Lambrecht, woordvoerder van de Belgian Youth Climate Movement, aan de Klimaatcoalitie. “Politici moeten de verleiding weerstaan om hun klimaatambities opzij te schuiven om de economie te stimuleren.”

Unieke kans

Hij spreekt over een unieke kans voor beleidsmakers om een meer weerbaar, eerlijk en duurzaam systeem te creëren en om lessen te trekken uit de realiteit van de afgelopen weken en maanden.

De gevulde straten maken plaats voor een dag vol online activiteiten georganiseerd door Youth for Climate, Students for Climate en Extinction Rebellion Youth. Zo bestaat de Global Climate Strike Online uit een online work-out, een liveoptreden en webinars waar enkele klimaatwetenschappers aan het woord komen. 

Een uitgebreid programma is te vinden op www.klimaatcoalitie.be

Lees ook: Thunberg de grote ster van betoging in Brussel: “Klimaatcrisis wordt nog altijd niet als crisis behandeld”
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Tamzin Andersen

    Dat kunnen ze vanaf nu altijd zo doen : digitaal hun stem laten horen tijdens de middagpauze op school.

  • patrick kesteleyn

    We hebben nu wel wat anders om mee bezig te zijn

  • Jean West

    Zij zijn voor het milieu maar gebruiken pc en smartphone die ongelooflijk milieuonvriendelijk zijn bij het maken en als ze buiten dienst gesteld worden.