Online gokken onder valse naam mogelijk op website Nationale Loterij

Wie een beetje handig is kan bij de Nationale Loterij online gokken onder een valse naam. Dat onthult een computerexpert aan VTM Nieuws. Jongeren onder achttien jaar kunnen op die manier het verbod op gokken omzeilen. De Nationale Loterij wilde niet voor de camera reageren.

De Nationale Loterij vertelde onlangs nog dat veel gokssites in ons land de regels aan hun laars lappen, in tegenstelling tot de Nationale Loterij. Wie daar online wil gokken, moet een rijksregisternummer invullen. Ondanks de extra voorzorgsmaatregelen van de Nationale Loterij heeft IT-expert Nico Cool toch een manier gevonden om het systeem te omzeilen.

Verontwaardiging

De Kansspelcommissie, die van de Nationale Loterij het verwijt kreeg dat ze niet voldoende controleert op online gokken, reageert verontwaardigd. “Als het identificatiesysteem van degene die zegt dat hij het beste systeem heeft, ook niet waterdicht is, dan is het niet langer de vraag wie het beste systeem heeft. Er moet een uniform systeem komen waarbij alle spelers op dezelfde manier geïdentificeerd worden”, zegt Peter Naessens van de Kansspelcommissie.

VTM Nieuws vroeg de Nationale Loterij om een reactie, maar niemand wil iets kwijt voor de camera. De Loterij zegt wel dat ze gaat bekijken hoe Cool precies een vals account kon verkrijgen. Ze gaat ook onderzoeken of de offline registratie niet verstrengd moet worden.

Uit recente cijfers blijkt dat meer dan de helft van de jongeren tussen twaalf en achttien jaar effectief al eens online heeft gegokt. Volgens de Kansspelcommissie staan er ook 263.620 mensen op de zwarte lijst.

VTM Nieuws12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • danny meulders

  de Nationale loterij dient alleen om uw geld op een lucratieve wijze uw geld af te pakken en het doekje voor het bloeden is alles voor het goede doel

 • Jan De Korte

  Heel simpel. Je neemt stiekem de pas van je ouders. Vult alles in ook de naam van uw ouder en je geeft uw rekeningnummer op voor te ontvangen van de eventuele kleine bedragen. En moet je zelf gaan ontvangen in Brussel, dan denk ik niet dat uw ouders kwaad zullen zijn. En Carl als je zo redeneert dan moet je alles verbieden. Er zijn mensen die verslaafd zijn aan: roken, drinken, chocolade, eten, gamen, tv, sex, ... Daar is ook al veel kapot gemaakt. Ga je dit ook allemaal verbieden?

 • tim moons

  carl op de beek, wedden dat dat niet lukt...

 • Sam Maertens

  Het leven op zich is al een gok. Dus, "who cares"? Laat iedereen eens zijn eigen beslissingen nemen maar er dan ook de gevolgen voor dragen, en niet op de kap van een ander.

 • Cooks Roy

  Je hebt zoveel kans om een serieus bedrag te winnen als dat er morgen een alien aan je deur zou bellen.