Ga naar de mobiele website
^ Top

Onkelinx neemt het op voor haar kinderen: "Zijn er dan geen grenzen?"

Laurette Onkelinx.
belga Laurette Onkelinx.
PS-kopstuk Laurette Onkelinx neemt het niet dat haar kinderen meegesleurd worden in de storm rond de graaicultuur aan de top van Samusocial. In een opvallend persbericht toont de politica begrip voor de woede over het schandaal, maar benadrukt ze dat haar kinderen steeds met correcte contracten en tegen normale vergoedingen werkten. "Zijn er dan geen grenzen bij het zwartmaken van kinderen simpelweg omdat hun ouders een publieke functie bekleden?", klinkt het.

Sinds begin deze week verschenen her en der artikels over de kinderen van PS-mandatarissen bij Samusocial en andere publieke of gesubsidieerde instellingen. Gisteren ging het over Onkelinx' dochter die een tijdlang werkte voor Samusocial, vandaag over haar zoon die werkt bij 'Visit Brussels'.

In een opvallend persbericht roept Onkelinx op om niet te vervallen in "riooljournalistiek". "De politiek kan extreem hard zijn. Ik heb dat altijd geweten en heb me er steeds op ingesteld wanneer ik werd aangevallen en ik onvermoeibaar de strijd aanging voor diegenen die me hun vertrouwen gaven, voor projecten conform aan mijn waarden", zo schrijft ze. "Maar hoe kan ik aanvaarden dat het geweld zich tegen mijn kinderen keert?"

'Hoe kan ik aanvaarden dat het geweld zich tegen mijn kinderen keert?'

Laurette Onkelinx

De voormalige vicepremier schetst zelfs de weinig benijdenswaardige jeugd van haar kinderen. "Mijn twee oudste kinderen hebben geen geslaagde schoolcarrière achter de rug en hadden heel wat problemen, ook omdat het voor hen niet makkelijk was om op te groeien bij een politica die nooit haar uren geteld heeft. Men verwijt hen nu dat ze verschillende jaren gewerkt hebben in structuren in het Brussels gewest. Niet met sappige mandaten of tegen voordelige lonen. Neen. Met arbeidscontracten zoals die van miljoenen Belgen. En in een tijd toen ik de Brusselse PS niet voorzat."

Onkelinx toont tot slot begrip voor de woede over de schandalen. "Ik begrijp dat de maat vol is", klinkt het nog. "Sancties zijn genomen. En om het vertrouwen te herstellen zullen uitzonderlijke maatregelen getroffen worden op het PS-congres van 2 juli."
170 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lilianne Van Neylen

  Een job "krijgen" van mama is sowieso niets om fier over te zijn. Het woord "kinderen" is ook totaal misplaatst als die sigaretten roken en champagne drinken met de bazen. Meelijwekkend hoor Onkelinckx. En nu moeten wij nog compassie hebben omdat ze een politica als moeder hebben. Dus dat is volgens jou een goede reden om een nietsnut te zijn? Er zijn kinderen die geen moeder hebben, maar die doen zulke dingen niet!

 • K V

  Dus haar kinderen hebben die jobs gekregen, zelfs al hadden zij geen diploma. Jobs waar de dochter mee Champagne mocht drinken samen met de directie. Waw!!! En dat terwijl andere kinderen MET diploma soms maanden moeten solliciteren om een job te vinden. Eerlijk ???

 • P DG

  Zoals zij het goed kan uitleggen neemt zij nu het woord kinderen in de mond om haar schrik te verstoppen!waar rook is?is vuur onnozel wijf!je zit al veel te lang op uw stoeltje met uw corrupte bende ps

 • Robin Hood

  Een dief ...dat bent u...

 • JOHAN BAUWENS

  Wie overtreed hier de grenzen?U toch mevrouw Onkelinkx

Meld een bug