Ongevallen veroorzaken fileleed in en rond Bornem

Tim Van der Zeypen
In en rond Bornem zijn vanochtend op zeer korte tijd twee verkeersongevallen gebeurd. Het verkeer verloopt daardoor erg moeizaam.

Het eerste ongeval gebeurde omstreeks 10.30 uur op de N16 in de richting van Temse. Een personenwagen merkte een vrachtwagen, die kort voordien in panne gevallen was, te laat op. Hij reed aan volle snelheid tegen de truck, slingerde weg en belandde in de middenberm. De bestuurder, een 59-jarige man uit Temse, raakte daarbij ernstig gewond. De man moest door de brandweer bevrijd worden uit het wrak. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Door de ravage en de vaststellingen van de lokale politiezone Klein-Brabant werd de N16 afgesloten tussen de kruispunten van Vitsdam en de Hingensesteenweg. Het verkeer moet een lokale omleiding volgen. “Hierdoor is er momenteel grote verkeershinder op de N16”, meldt de gemeente Bornem. “Omwille van het grote volume aan zwaar verkeer op de N16 is een omleiding via de dorpskernen niet mogelijk. Plaatselijk verkeer is wel mogelijk.” Hierdoor slipten in de loop van de voormiddag ook de binnenweg van Bornem dicht.

Het is er dus bijzonder druk voor het moment. En niet enkel in de richting van Temse, ook richting Mechelen is door het ongeval bijzonder druk. Hoelang de ellende nog zal duren, is niet duidelijk. De politie bracht het parket op de hoogte dat een verkeersdeskundige ter plaatse stuurde om de nodige vaststellingen te kunnen doen.

In alle drukte gebeurde een klein uurtje later een tweede ongeval in Bornem. Deze keer op de Pedro Colomalaan. Ter hoogte van de spooroverweg botsten een bestelwagen en personenwagen tegen elkaar. Er was sprake van een geknelde. De brandweer moest een inzittende evacueren. Beide bestuurders werden overgebracht naar het ziekenhuis. De takeling verliep vlot, net zoals de vaststellingen van de politie. Op minder dan een uurtje was alles er opgeruimd. Toch veroorzaakte ook dat ongeval heel wat bijkomende file. 

Tim Van der Zeypen
Tim Van der Zeypen
Tim Van der Zeypen3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Van Rompaey

    Verwijder alle bomen en palen op die middenberm. Verleden jaar katapulteerde een verstrooide vrouw op dezelfde middenberm. Per toeval raakte ik geen paal of boom.

  • walter mertens

    Geen vrachtwagen ???

  • jef vermeulen

    Een mens vraagt zich af wat iedereen toch doet in zijn wagen behalve op het verkeer letten. Dat laatste is niet nodig als je achter een stuur kruipt. Al de rest is toegestaan. Zo lang ze geen anderen meesleuren in de miserie doen ze voor mijn part maar. De files nemen we erbij. Dat is eenmalig. Als ze je dood of invaliditeit veroorzaken deze cowboys dan is het levenslang.