Ongevallen hinderen paasuittocht

Op tijd vertrekken is de boodschap voor wie in Zaventem moet zijn.
Op tijd vertrekken is de boodschap voor wie in Zaventem moet zijn.

Op de Belgische autosnelwegen wordt de start van de paasvakantie belemmerd door verschillende ongevallen. Dat zegt automobilistenorganisatie Touring. Rond de middag noteerde de organisatie vier ongevallen op de Brusselse ring op één uur tijd. De ongevallen gebeurden tijdens winterse buien. De organisatie vraagt de automobilisten om hun rijstijl aan te passen aan de weersomstandigheden.

Zaventem
Door de ongevallen komen vakantiegangers op weg naar de luchthaven van Zaventem in de file te staan. "Ook automobilisten op weg naar de kust of de Ardennen moeten rekening houden met files en vertraging op hun reisweg", meldt Touring.

Op de binnenring rond Brussel is door een ongeval in Wemmel de linkerrijstrook versperd. Ook in Wezembeek-Oppem is dat het geval. Vanaf Anderlecht staat er een file van een tiental kilometer, tot in Wemmel. Ook van Zaventem tot Tervuren (9 kilometer) staat het verkeer stil.

9 kilometer file
Op de buitenring is de linker- en middenrijstrook in Zaventem versperd. Volgens Touring is het vanaf het Leonardkruispunt tot Zaventem (9 kilometer) aanschuiven.

Ook op de E40 Leuven-Brussel is het aanschuiven door twee ongevallen. In Sterrebeek is de linkerrijstrook versperd en in Bertem is de rijweg ondertussen vrijgemaakt. "Het is er aanschuiven vanaf Everberg tot aan de aansluiting met de Brusselse ring (9km file)", besluit Touring. (belga/svm)