Ongevallen E40 afgehandeld, snelweg opnieuw vrijgemaakt

(Archieffoto)
PHOTO_NEWS (Archieffoto)
Op de E40 tussen Gent en Brussel is ter hoogte van Ternat de rijbaan vrijgemaakt. Dat melden de federale wegpolitie en het Vlaams Verkeerscentrum. De weg was er sinds 10.40 uur grotendeels afgesloten omdat een gekantelde vrachtwagen moest getakeld worden. Dat veroorzaakte een file en in de staart van die file vond een tweede ongeval plaats tussen verschillende voertuigen, ter hoogte van Affligem. Ook daar is de rijbaan intussen weer open.

Het ongeval in Ternat gebeurde vanochtend rond 04.45 uur. De vrachtwagen raakte om een nog onduidelijke reden van de weg af en kwam in de zijberm in de gracht terecht. Daarbij raakte de vrachtwagenchauffeur lichtgewond.

In eerste instantie was de rechterrijstrook versperd maar die kon snel vrijgemaakt worden. Om het verkeer in de ochtendspits niet te hinderen, besloten de hulpdiensten de truck pas na 10 uur te takelen. Daar werd rond 10.40 uur mee begonnen. Eerst was aangekondigd dat de hele snelweg afgesloten zou worden maar uiteindelijk ging enkel de rechter- en middenrijstrook dicht.

Gewonden bij nieuw ongeval

Het verkeer moest wel filerijden vanaf Affligem en in de staart van die file reden twee vrachtwagens en twee personenwagens op elkaar in. Verschillende personen raakten daarbij gewond en door de klap waren ook daar de rechter- en middenrijstrook versperd.

Rond 13.50 uur was in Affligem de rijbaan volledig vrijgemaakt en kort na 14.00 uur gold hetzelfde voor de rijbaan ter hoogte van Ternat.