Ongeval met vrachtwagen op E19 zorgt voor 7 kilometer file: enkel rechterrijstrook nog versperd

Marc De Roeck
Door een ongeval ter hoogte van het op- en afrittencomplex in St-Job-in-‘t-Goor is de E19 ten noorden van Antwerpen richting Breda een tijdlang volledig versperd geweest. Intussen is enkel de rechterrijstrook nog versperd. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om via de A12 te rijden. Er moesten een vrachtwagen en een bestelwagen getakeld worden. 

“Het verkeer kan gezien de locatie wel nog de afrit van Sint-Job nemen en via de oprit meteen weer de snelweg op, maar dat verloopt bijzonder moeizaam omdat er erg veel verkeer op de baan is”, zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum.

“We raden het verkeer richting Breda of Rotterdam dan ook sterk aan om voor de A12 te kiezen.” Omstreeks 13 uur was er achter het ongeval al sprake van nagenoeg stilstaand verkeer over een lengte van 7 kilometer.

De E19 was ter hoogte van Sint-Job volledig versperd.
Vlaams Verkeerscentrum De E19 was ter hoogte van Sint-Job volledig versperd.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Raoul Rouma

    Een dikke proficiat aan deze zéér professionele bestuurders/rukkers.

  • Peet V gilst

    aparte rijstrook voor doorgaand vrachtverkeer (en die heb je daar!!) is niet moeilijk en kost niet veel. Het besluit om vrachtsjaffies te laten inhalen is de grootste blunder in de snelweggeschiedenis van Belgie...hoe DOM kan je zijn? Je weet dat inhalende vrachtsjaffies voor files zorgen...je zou haast denken dat dit juist wordt aangemoedigd.

  • Jan De Vos

    het is toch niet te geloven dat E19 nog steeds een TWEERRIJVAK snelweg is. Er is een stukje tijdens spitsuren op 3 rijvakken mogelijk gemaakt, maar daar hebben ze pechstrook voor gebuikt, daar er meer dan voldoende plaats was om een ECHTE drievakrijbaan van te maken. Je verstaat het niet, en natuurlijk bij een ongeval elle lange opstoppingen, ...