Ongeval met MIVB-bus: chauffeur week eerst uit voor auto en werd pas daarna onwel

De bus ramde zeven voetgangers in Brussel. Een van hen verkeert in levensgevaar.
Baert Marc De bus ramde zeven voetgangers in Brussel. Een van hen verkeert in levensgevaar.
Wellicht is de buschauffeur die gisteren met zijn voertuig een groep voetgangers aanreed in Brussel, pas onwel geworden na het ongeval. Dat zegt een verkeersdeskundige. Volgens kwam het ongeval er omdat hij een auto wilde ontwijken.

Uit de eerste conclusies van de verkeersdeskundige werd de chauffeur van de MIVB-bus niet onwel, maar week hij eerst uit om een aanrijding met een auto te vermijden. Zo kwam hij op het voetpad terecht. Pas daarna zou hij onwel geworden zijn. Dat laat het parket in Brussel weten. 

De bus reed gisterennamiddag in de Koloniënstraat - in de buurt van het Centraal Station - een groep voetgangers aan. Hij ramde ook een geparkeerde wagen. Zeven mensen raakten gewond, een van de voetgangers verkeert nog altijd in levensgevaar. 

Zowel de chauffeur van de bus als de bestuurder van de auto werd intussen verhoord. Beiden bleken niet onder invloed van drugs of alcohol en mochten weer beschikken. Het is nu wachten op de definitieve rapporten, waarna duidelijk zal worden of iemand gedagvaard wordt in het dossier.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Fred Fourgon

    Je zou als bestuurder van een voertuig voor minder onwel worden door het gedrag van sommige autobestuurders de dag van vandaag.

  • JAN krommentak

    Onwel maar in shock ? als je onwel bent en je niet meer kan controleren of bewust bent van uw acties hoe kan je dan ook nog in shock zijn ?

  • Jan Van Rompaey

    Die man kan toch zwaar onder de indruk geworden zijn van het plotse voorval? Of, niet soms?