Exclusief voor abonnees

Onduidelijkheid over corona-kleurcodes en reisadviezen blijft groot: “Leicester in lockdown? Dat moeten we nakijken”

REUTERS
Er blijft grote onduidelijkheid over de lijst met Europese regio's die een rood of oranje label krijgen van de overheid en waarvoor quarantaine bij terugkomst verplicht is. Voorlopig staan er enkel twee Spaanse en een Portugese regio bij de rode zones. Maar waarom staat Zweden bijvoorbeeld niet op de lijst, gezien het hoge aantal besmettingen in sommige regio's van het land? En wat met Leicester, de Britse stad die in lockdown is, maar waar u blijkbaar wel nog naartoe mag?

Je hebt 10% van dit artikel gelezen




22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • oswald billiet

  De verwarring wordt nog groter. Wie zal uiteindelijk nog durven op reis gaan? En wat dan met de vele honderden truckers die dagelijks de EU en GB moeten doorkruisen? Wanneer dat zou moeten gebeuren met de Engelsen, dan hebben wij een zeer groot probleem dat als een boemerang zou terugkeren. Dan gaan onze havens ook plat.

 • Josepha Van Vlaanderen

  Ik ben beschaamd om Belg te zijn. Wat een miskleunen toch; zowel politici als alle -logen!!

 • Willy Verschooren

  Wie gaat al die regio’s herkennen. Vraag een buitenlander eens of hij in Haspengouw of Henegouwen is geweest. Hij/Zij zal het in “Brussel “ / Zaventem horen donderen. Trackings apps zijn nodig om te helpen waar en wanneer iets kleurt. Samenwerking met ‘Maps’ applicaties dat zou eens innovatief zijn.

 • Danny arens

  Dus ik begrijp het goed ,je komt van een rode zone met het vliegtuig dus in verplichte quarantaine en testen?Want in de luchthavens controle?En wat als ik met de auto uit de rode zone kom? Is er dan geen controle of dat is niet nodig dan dus niet verplicht ? Rekenen op de burger

 • Michel Oyen

  Eerst een kaart met rood voo Luxemburg Zwitserland delen van Italië Portugal delen van Duitsland en Engeland. En wat tonen ze nadien alles is groene zone. Belgische logica of geklunkel op het hoogste niveau.