Ga naar de mobiele website
^ Top

Onderzoeksrechter stapt op na interview over mishandeling in crèche

Kinderverzorgster F.C. bekende dat ze in de fout ging door "stress". "Ze moest die dag alleen op een twaalftal kinderen letten", klonk het.
Screenshot ATV Kinderverzorgster F.C. bekende dat ze in de fout ging door "stress". "Ze moest die dag alleen op een twaalftal kinderen letten", klonk het.
De onderzoeksrechter die het onderzoek moet voeren naar kindermishandeling in de Antwerpse crèche Kiddy Watch heeft zich teruggetrokken. Vorige week werd een wrakingsverzoek ingediend tegen de man omdat hij in Humo een interview had gegeven waarin hij dieper inging op het verhoor met de betrokken kinderverzorgster.

Walter Damen, advocaat van een van de burgerlijke partijen, had vorige week een wrakingsverzoek tegen onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe ingediend. Damen meende dat de man het geheim van het onderzoek had geschonden. Aanleiding voor het wrakingsverzoek was zijn interview in het weekblad Humo dat op 5 september verscheen. Daarin vertelt de onderzoeksrechter onder meer wat de betrokken kinderverzorgster hem gezegd had tijdens het verhoor. Hij trekt zich dus terug, zegt persrechter Roland Cassiers: "Het onderzoek werd intussen aan een andere onderzoeksrechter toevertrouwd."

Damen was eerder al naar de rechtbank gestapt om de uitzending van de eerste aflevering van het VIER-programma 'De Rechtbank' tegen te houden. Daarin zou het verhoor van de kinderverzorgster getoond worden. De onderzoeksrechter had de uitzending daarvoor nog verdedigd door te stellen dat het geheim van het onderzoek al geschonden was, toen de camerabeelden uit de crèche naar de pers werden gelekt.

In onderling overleg met de zender en de makers van het programma werd uiteindelijk beslist om de zaak niet meer uit te zenden.

De Antwerpse crèche Kiddy Watch kwam in opspraak nadat beelden toonde hoe een jonge kinderverzorgster enkele baby's brutaal behandelde.
Photo News De Antwerpse crèche Kiddy Watch kwam in opspraak nadat beelden toonde hoe een jonge kinderverzorgster enkele baby's brutaal behandelde.6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Luc D'haese

  Ongelofelijk... de beschuldigde en ook wij allen. Allen zijn we blij als we horen dat bij de post mensen hun job verliezen. Dat men er iedere dag uren onbetaald overwerkt om rond te komen. Allen zijn we blij als bij nmbs banen sneuvelen. Worden we er beter van? Neen, maar het leedvermaak, o prettig toch op de kap van anderen zitten.

 • Marjan Dethoor

  Ongelooflijk!!!! Hier worden monsters beschermd ipv serieus gestraft!!!! Wat dat is ze een monster!!!! Wie doet nu zoiets!!! Die lieve kleine kindjes zo slecht behandelen!!!! En spijt heeft ze niet ze ziet niet in wat ze fout heeft gedaan zegt ze!!!!! Opsluiten in een zwaar beveiligde instelling en nooit meer vrij laten!!! Samen met die advocaat van haar!!! Want hij deugd ook niet als mens!!!

 • Marc Geerts

  Onderzoeksrechter onwaardlg en deze job kan hij niet meer uitvoeren. En gevangenisstraf van minstens 3 maanden. Hij heeft een voorbeeldfunctie maar heeft deze duidelijk overtreden en dit kan niet ongestraft blijven.

 • Kris V

  Begrijpen die begrijpen kan

 • Frank Van Hevel

  Hier is inderdaad duidelijk het geheim van het onderzoek geschonden.

Meld een bug