Onderzoeksrechter laat verdachte dodelijke val Turnhoutsebaan vrij

Klaas De Scheirder
De verdachte die werd aangehouden op verdenking van doodslag, nadat een 23-jarige vrouw zestien verdiepingen naar beneden was gestort vanuit een appartementsblok in Borgerhout, is weer op vrije voeten. De man mocht de gevangenis verlaten na de zogenoemde 'handlichting' door de onderzoeksrechter, meldt het parket van Antwerpen vandaag. Hij moet zich wel aan voorwaarden houden,

Het lichaam van het slachtoffer werd donderdagavond gevonden naast een appartementsgebouw aan de Turnhoutsebaan. Aanvankelijk was het niet duidelijk of de vrouw gevallen, gesprongen of geduwd was. Het labo en een wetsdokter kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

De man die bij haar in het appartement was, werd opgepakt en een dag later aangehouden. Het parket meldde toen dat er ernstige aanwijzingen waren dat hij zich schuldig had gemaakt aan doodslag. Nu het onderzoek enkele dagen verder staat, zijn er naar verluidt elementen die toch eerder in de richting van een zelfdoding zouden wijzen, al worden alle pistes momenteel nog open gehouden.

Handlichting

Een onderzoeksrechter kan op elk moment van de procedure in zijn eentje beslissen om een verdachte "bij handlichting" vrij te laten, wat ook hier is gebeurd. De magistraat hoeft daarvoor niet te wachten tot de inverdenkinggestelde voor een raadkamer verschijnt. Zo'n vrijlating gebeurt doorgaans als de rechter vindt dat er te weinig aanwijzingen van schuld zijn of als er medische, sociale of familiale redenen ingeroepen kunnen worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.