Onderzoeker maakt verkeer veiliger door lessen te trekken uit bijna-ongevallen: gedaan met wachten tot er doden vallen

Vias institute
Moeten er eerst doden vallen voor er wat gedaan wordt aan onveilige situaties op de weg? De vraag rijst na elk verkeersdrama. Mobiliteitsexpert Tim De Ceunynck (31) vindt dat cynisch. In plaats van ongevallen te analyseren, gaat hij op zoek naar bijna-ongevallen. Die legt hij op video vast, om proactief uit te zoeken hoe je kan ingrijpen voor er slachtoffers vallen.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudy De Wever

  30 jaar later en de mobiliteitsexpert wordt wakker, welkom in de privé sector waar dit al decennia’s wordt toegepast.

 • FRANÇOIS DE RIDDER

  Het word den hoogsten tijd dat men de argeloze fietsers gaat aanpakken die aan alle verkeersregels hun laars vegen

 • Bruno Draulans

  Als Weyts nu het lef had om iedereen om de 10 jaar opnieuw een theoretisch examen te laten afleggen, dan zou ook al veel veranderen. Met name de chauffeurs die niet capabel zijn om met de wagen te rijden, vallen af. En kom niet af met argumenten als:" dan neem je hun vrijheid af".

 • Ludwig Vanden Boer

  Het is niet alleen de zware voet, het is ook de onwilligheid van de 'zwakke' weggebruiker, maar die wordt altijd in het gelijk gesteld.

 • wim rooyakkers

  België staat in de top vijf van verkeersslachtoffers,en dat zegt genoeg over ons wegennet,en de rij kunst van de Belg,die vaak met een zware voet of onvoldoende kennis rondrijden.