Onderzoek naar gruwelijke mishandeling van twee baby’s nadat video op sociale media circuleert

Illustratiefoto
iStock Illustratiefoto
Het parket van Brussel is een onderzoek gestart naar een gruwelijk geval van kindermishandeling. Op sociale media circuleert een filmpje waarin twee baby's brutaal mishandeld worden. Het parket probeert de daders nu te identificeren.

Mensen die de beelden zagen, hebben de politie en de VTM Nieuws- redactie verwittigd. Op de erg harde beelden is te zien hoe twee kinderen van ongeveer een jaar oud worden geslagen en op de grond gegooid, tot bloedens toe.

Onderzoek geopend

De politie doet er alles aan om de beelden van sociale media te krijgen. Het parket van Brussel heeft een onderzoek geopend. “De man die het filmpje op Facebook postte, is intussen verhoord. We wachten nog op de resultaten om verder te gaan met het onderzoek”, zegt Denis Goeman van het parket.

Of de video gemaakt werd in ons land, is nog onduidelijk. Omdat het niet zeker is of de man die de video op Facebook postte hem ook gemaakt heeft, is het parket voorzichtig. “Het is niet omdat iemand de video heeft gepost en daar een uitleg voor heeft, dat hij ook verantwoordelijk is voor de feiten te zien in de video”, aldus het parket.

Omdat de beelden te hard zijn, heeft onze redactie besloten ze niet te tonen.
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Don Tessers

  Er zijn meerdere filmpjes op internet waar bv een vrouw een klein kind zo afranselt en op de grond gooit en er op gaat staan, daarna dit kind levenloos wegsleept naar de gang of naar buiten om het te dumpen.

 • Eida Lam

  Hoe WIST ik toch alweer dat het de culturele import betrof? Danku Amyna om dat ongewild te bevestigen! Mijn vooroordelen blijken weeral eens geen vooroordelen te zijn!

 • Karin Cleymans

  Dank je Amyna blij dat kinderen nu ok zijn

 • Raoul Hoylaerts

  Europa is volledig de controle kwijt.remember de grote overwinning.mooi resultaat.minder dan nul.

 • Juliette Francois

  Als het klopt wat Amyna vertelt, is het onnodig om extra commotie te veroorzaken. Laat de kinderen dan opgroeien in anonimiteit en in een warm gezin. Foto's en films worden gedeeld op sociale media en blijven bestaan. Zieke geesten genoeg, helaas. Het kan alleszins geen kwaad dat de pers haar huiswerk grondig maakt...