Onderzoek naar aanslagen in Zaventem en Maalbeek is rond

De vertrekhal van Zaventem, net na de aanslag van 22 maart.
photo_news De vertrekhal van Zaventem, net na de aanslag van 22 maart.
Het onderzoek naar de aanslagen in de luchthaven van Zaventem en metrostation Maalbeek op 22 maart 2016 is rond. De onderzoeksrechters hebben hun dossier overgemaakt aan de federale procureur Frédéric Van Leeuw. Dat bevestigt Eric Van Duyse, de woordvoerder van het federale parket.

Het onderzoek duurde drie jaar en drie maanden. "De onderzoeksrechters vinden dat het onderzoek volledig is", zegt Van Duyse. “De federale procureur kan nog bijkomende onderzoeksdaden vragen, net als de burgerlijke partijen.”

De naasten van de slachtoffers, de burgerlijke partijen en de benadeelde personen -800 in totaal- werden eerder al via brief of mail verwittigd. De federale procureur zal nu een requisitoir moeten opstellen om de zaak voor de raadkamer te brengen. 

In dat requisitoir zal hij aangeven wie hij voor het hof van assisen wil brengen. "Er zal het requisitoir zijn, de partijen zullen toegang krijgen tot het dossier", zegt de woordvoerder. "Er is nog veel werk voor het begin van het proces. Wegens de vele aspecten van de zaak is het nog onmogelijk om meer te zeggen over een datum.” Bij de aanslagen vielen 32 doden en 340 gewonden.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sammy Borgoo

    Kunnen dan eindelijk de slachtoffers (gewonden en nabestaanden van de overledenen) een vergoeding krijgen voor het leed en de zware medische kosten die al drie jaar doorwegen bij de mensen.

  • Paul Corvair

    Naar Belgische normen is dat nog snel gegaan. Waarschijnlijk zijn de bevindingen dat we te weinig gepamperd hebben ?