Exclusief voor abonnees

Onderwijswereld buigt zich over 1 september: als het brandt in Antwerpen, hoeven scholieren in West-Vlaanderen niet thuis te zitten

Photo News
Het duurt nog drie weken voor de eerste schoolbel luidt, maar nu al doet de coronacurve alarmbellen afgaan. De kans bestaat dat heel wat middelbare scholieren slechts deeltijds weer naar school kunnen. “Maar we gaan niet heel Vlaanderen over dezelfde kam scheren.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elke Van den Bossche

  Hou scholen dicht! Gezien ze superverspreiders zijn zullen ze ook hun ouders kunnen besmetten. Wij zitten in de risicogroep als ouders, dus wij kunnen ook geklasseerd worden bij de zwakkeren, maar met deze specifieke doelgroep wordt geen rekening gehouden! Men gaat ervan uit dat iedere ouder gezond is.

 • nathalie hansen

  Stop toch met die onzin.. scholen open en ouderen/zwakkeren binnen houden in veiligheid!

 • Ilse Campo

  Scholen moeten volledig open! Er bestaat zoiets als recht op educatie, sommige leerlingen zitten al bijna 6 maanden thuis! Psychologische gevolgen zullen niet te overzien zijn!!

 • Biot Aline

  Ondertussen komen de onderzoeken van over heel de wereld binnen dat kinderen toch wel serieuze verspreiders zijn. Eens benieuwd wat groot licht weyts gaat doen...

 • Marleen De Coen

  Kinderen zijn zelf niet erg ziek maar wel grote verspreiders. Hoe kunnen we in eer en geweten onze leerkrachten voor een klas van 25 of 30 kinderen gaan zetten? Wat met de oudere leerkrachten? Opofferen? En bepaalde regio’s wel les en andere regio’s niet…wat dan met alle Vlaamse scholen in de Brusselse rand? Deze scholen zitten vol met Brusselse leerlingen .… absoluut gevaarlijk wordt dit.