Zoektocht naar een kot al gestart? De goedkoopste vind je in Genk, de duurste in Brussel

Nog goed een maand voor het nieuwe academiejaar van start gaat, maar studenten zijn nu al massaal op zoek naar een (goedkoop) kot. Huren in Genk blijkt het goedkoopst, met gemiddeld 281 euro per maand. In Brussel betaal je bijna het dubbele. Een overzicht.

Het aantal vierkante meter, de ligging, de staat van het kot, een badkamer of kookvuur op de kamer. Net zoals bij huurhuizen, is ook de prijs van een kot afhankelijk van een aantal factoren. Misschien wel de belangrijkste factor: de stad waar je er eentje wil huren. Bespaarsite Goedkoop.be verzamelde alle prijzen van koten die te huur staan in verschillende steden.

Voor een plek in Genk betaal je gemiddeld 281 euro per maand. Kortrijk en Turnhout volgen op een gedeelde tweede plaats (337 euro per maand). In Brussel betaal je bijna het dubbele als in Genk of 531 euro. Gent is de tweede duurste stad voor een studentenkot.

 
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Leon Mertens

    Mijn kleinzoon ging kot huren in Gent ,niets in orde ,vuil lattenbed kapot ,geen plaatsbeschrijving agentschap ,zetels gescheurd ,moest voorschot betalen etcetera ...wie buit wie uit ...een schande !!

  • Arofnogneu Van pluto

    Carine we zijn beter met nederlanders dan met walen, denk maar terug aan vroeger met de universiteit in leuven...

  • Carine De ware

    Delft, TU, 500€ EN 2800€ inschrijvingsgeld, daarom komen Nederlandse studenten massaal naar hier, tis hier spotgoedkoop