Ga naar de mobiele website
^ Top

VUB: "Brussel moet zich verkopen als internationaal kenniscentrum"

Rector Paul De Knop.
IMAGEGLOBE Rector Paul De Knop.
Er wordt onvoldoende ingezet op het potentieel van de hoofdstad en daar moet verandering in komen. Brussel moet zich als internationaal kenniscentrum verkopen. Dat heeft de rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), Paul De Knop, gezegd tijdens de academische opening van het nieuwe academiejaar.

Brussel moet zich op de kaart zetten in Vlaanderen, België en de hele wereld. In plaats van de negatieve aspecten te belichten, moet de hoofdstad gezien worden als een stad van onderwijs, onderzoek en innovatie. Dat was de rode draad doorheen de academische openingszitting van de VUB vandaag.

Wereldstad in wording
"Zelden associëren mensen Brussel met een stad waar kennis geproduceerd wordt", zegt rector De Knop. "Maar Brussel is met meer dan 90.000 studenten en 17.000 tewerkgestelden aan de universiteiten en hogescholen wel de grootste studentenstad van het land." De VUB pakt dit jaar uit met een reeks lezingen en debatten over Brussel in het kader van de Calewaert-leerstoel met als titel 'Brussel. Wereldstad in wording'.

Meer studenten
De Knop benadrukte tijdens de eerste dag van het nieuwe academiejaar dat het goed gaat met de VUB. Voor het vijfde jaar op rij stijgt het aantal studenten, met dit jaar een stijging van 5 procent generatiestudenten. Dat zijn studenten die voor de eerste keer aan een hogere opleiding beginnen. De zitting werd bijgewoond door verschillende prominenten, onder wie Guy Vanhengel (Open Vld), bevoegd voor onderwijs in de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Meer over


Gesponsord

Meld een bug