Voorzitter scholierenkoepel klust bij als prostitué

PHOTO_NEWS
De voorzitter van de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) heeft gisteren zijn ontslag ingediend, nadat hij had bekendgemaakt dat hij bijklust als prostitué voor mannen. "Ik besef dat mijn bijverdienste onverzoenbaar is met mijn rol als scholierenvoorzitter", zegt de 19-jarige Lyle Muns in Het Laatste Nieuws. Mieke Van Hecke, topvrouw van het katholiek onderwijs, omschrijft Muns als een assertieve jongeman met heldere en genuanceerde standpunten.

"Ik ben sekswerker, hoer, prostitué, tippelaar of hoe je het ook noemen wil. Ik verdien geld met seks en dat is goed", schreef Muns op zijn weblog. "Je kan weinig leerrijkers doen doen dan dit." Bij de VSK valt te horen dat ze erg geschrokken waren van het bericht, maar dat ze niet van plan waren hun voorzitter af te vallen. "Dit behoort tot Lyles privéleven en staat los van onze organisatie. We zijn heel tevreden met het werk dat Lyle het afgelopen jaar als voorzitter heeft verricht. We vinden het jammer dat het nu abrupt wordt afgesloten, maar respecteren zijn beslissing", aldus nog de VSK. De koepel maakt zich niet al te veel zorgen over mogelijke imagoschade.

Muns, die normaal tot oktober de scholieren zou vertegenwoordigen, besliste zelf om op te stappen. "De fakkel was al zo goed als doorgegeven, nu beëindig ik mijn engagement gewoon iets vroeger dan gepland", reageert de ondertussen ex-voorzitter, die net zijn diploma secundair op zak heeft. "Ik had die post ook maar online gezet omdat mijn voorzitterschap bij de VSK sowieso afliep."

De taken van de voorzitter zullen voorlopig verdeeld worden over de leden van de raad van bestuur, tot aan de geplande voorzittersverkiezingen in oktober.