Vlaanderen krijgt interuniversitaire master gender en diversiteit

BELGA
De Vlaamse regering heeft vrijdag de master in gender en diversiteit als opleiding goedgekeurd. Het gaat om een opleiding die door de Vlaamse universiteiten samen zal worden georganiseerd. De opleiding wordt in principe mogelijk vanaf volgend academiejaar. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet bekendgemaakt.

Er is al langer sprake van een masteropleiding gender en diversiteit. "Nu zijn alle obstakels van de baan. De interuniversitaire master gender en diversiteit wordt aangeboden als een voltijds programma van 60 studiepunten en zal worden verzorgd door de vijf Vlaamse universiteiten", zegt sp.a-minister Smet.

Smet: "Gender en diversiteit zijn twee thema's die steeds hoger op de maatschappelijke agenda staan en steeds beter ingeburgerd raken in de hoofden van de mensen en het beleid". Volgens hem is er bij veel bedrijven en organisaties behoefte aan expertise op het vlak van gender en diversiteit.

Volgens Smet zullen afgestudeerden onder meer aan de slag kunnen bij overheidsinstellingen, bij de politie, de krijgsmacht, culturele instellingen, politieke partijen, vakbonden, onderzoeksinstituten en bij personeelsdiensten van (grote) bedrijven.