Vlaamse uniefs, VRT en Knack werken samen aan "Universiteit van Vlaanderen"

foto ter illustratie
Wouter Van Vooren foto ter illustratie
Samen met de VRT en Knack werken de Vlaamse universiteiten aan een project om wetenschap dichter bij de mensen te brengen. Met de "Universiteit van Vlaanderen" is het de bedoeling hoorcolleges van professoren op te nemen en online te verspreiden. Dat schrijft De Standaard en bevestigt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. "De gesprekken zitten in een gevorderd stadium", zegt Van Goethem. De hoop is nog dit academiejaar met het project te starten. De vijf Vlaamse universiteiten zitten mee aan tafel.

De Universiteit van Vlaanderen wordt geen onderwijsinstelling die diploma's aflevert, maar een vzw die hoorcolleges van professoren opneemt in een sfeervolle setting en vervolgens verspreidt via het internet.

Het initiatief is een win-winsituatie: de universiteiten krijgen een groter platform en bereiken meer mensen. "Onderwijs en educatie horen bij de maatschappelijke opdracht van de VRT", zegt VRT-CEO Paul Lembrechts. "Voor ons is dit een manier om de universiteit buiten de muren van de universiteit te krijgen.

Het initiatief komt uit Nederland. De filmpjes, waarin professoren bijvoorbeeld uitleggen hoe groot de invloed van geluk op genen is, duren ongeveer een kwartier en zijn op een bevattelijke manier uitgelegd. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.