Universiteit Hasselt strikt Crombez en Muyters voor gastcolleges

Philippe Muyters (N-VA) en John Crombez (sp.a).
PHOTO_NEWS Philippe Muyters (N-VA) en John Crombez (sp.a).
Federaal staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) opent morgen een lezingenreeks aan de Universiteit Hasselt over de openbare financiën. Ook Vlaams minister van Financiën en Begroting Philippe Muyters (N-VA) passeert de revue tijdens de gastcolleges, die deel uitmaken van het vak 'Publieke Financiën' van de professoren Lode Vereeck en Johan Van Overtveldt.

De lezingenreeks op de campus Diepenbeek omvat zes gastcolleges en staat ook open voor niet-studenten.

Crombez geeft morgen om 16 uur het startschot met een college over fraudebestrijding. Hoofdeconoom Etienne de Callathay van Bank Degroof zet een dag later de reeks voort met een lezing over de vergrijzingskosten. Op 9 december belicht Koen Algoed, hoogleraar en Muyters' kabinetschef, de nieuwe financieringswet en op 11 december brengt hoofdeconoom Peter De Keyzer van BNP Paribas Fortis een college onder de noemer 'Groei maakt gelukkig: lessen voor het Belgisch beleid'.

Op maandag 16 december sluiten consultant Kasper Peters van Roland Berger en Vlaams minister Philippe Muyters de reeks af. Enigszins opvallend, want LDD-fractieleider Lode Vereeck lag begin vorig jaar in het Vlaamse parlement nog aan de basis van een motie van wantrouwen tegen de minister, die in Hasselt zijn begrotingsbeleid zal toelichten.