UHasselt krijgt opleiding handelswetenschappen

THINKSTOCK
De Universiteit van Hasselt kan voortaan een opleiding bachelor en master in de handelswetenschappen en bedrijfskunde inrichten, samen met de KU Leuven. Dat werd gestemd in de commissie Onderwijs van het Vlaams Parlement, schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

In Limburg bestaan alleen masteropleidingen toegepaste en economische wetenschappen en handelsingenieur. Het ontbreken van masteropleidingen met een specifiek praktijkgericht profiel wordt door experts gezien als een belangrijk gemis voor de verdere economische ontwikkeling van Limburg.

"De hogescholen in Limburg hebben een groot aantal studenten in hun professionele opleidingen handelswetenschappen en bedrijfskunde zodat de instroom van studenten naar een nieuwe bachelor- en masteropleiding aan de UHasselt nu al verzekerd is", zeggen Veerle Heeren en Ludo Sannen, initiatiefnemers van het amendement in de commissie.

Volgend academiejaar worden ook de opleidingen industriële ingenieurswetenschappen, architectuur, interieurarchitectuur en revalidatie­wetenschappen & kinesitherapie overgenomen van de Limburgse hogescholen.

De UHasselt was ook vragende partij om de in Vlaanderen unieke bio-ingenieursopleiding in cleantech te organiseren. De KU Leuven ziet dat voorlopig niet zitten en in het Vlaams Parlement werd hiervoor geen meerderheid gevonden.