Studenten bedrijfsmanagement aan Vives krijgen Vlaams, Waals en Frans diploma

Studenten aan Vives krijgen vanaf volgend schooljaar een Vlaams, Waals en Frans diploma.
REUTERS Studenten aan Vives krijgen vanaf volgend schooljaar een Vlaams, Waals en Frans diploma.
Vanaf volgend jaar biedt hogeschool Vives een tweetalige bachelor bedrijfsmanagement aan. Wie afstudeert krijgt een Vlaams, Waals en Frans diploma. Dat is een primeur in Vlaanderen.

Hogeschool Vives campus Kortrijk biedt vanaf september 2015 een bachelor in bedrijfsmanagement met tri-diplomering aan. Studenten studeren twee van de drie jaar in een Franstalige omgeving en behalen drie diploma's: naast dat van Vives, ook het Waalse en het Franse diploma. De West-Vlaamse hogeschool is de eerste en enige in Vlaanderen die deze mogelijkheid aanbiedt.

In het eerste jaar krijgen de studenten vakken in het Nederlands, maar ook in het Frans. Vanaf hun tweede jaar kunnen ze zich specialiseren, en moeten ze naar een van de partnerscholen in Wallonië, Frankrijk, of zelfs Canada.

Het idee past volledig in het idee van de 'Eurometropool' tussen Doornik, Rijsel en Kortrijk.

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen is positief. "Voka is al jaren vragende partij voor dergelijke initiatieven. De kennis van het Frans is in de grensstreek met Wallonië en Noord-Frankrijk een must voor de bedrijven. Jammer genoeg stellen we vast dat de talenkennis van het Frans erop achteruitgaat", zegt Veerle De Mey van Voka West-Vlaanderen. "Daarom vinden we het initiatief van Vives erg waardevol. Het volgen van de opleiding in Frankrijk en in Wallonië biedt bovendien een extra troef voor de student, die niet alleen ondergedompeld wordt in een andere taal, maar ook in een andere cultuur."