Steeds meer scholen kunnen niet meer op sneeuwklassen

UNKNOWN

Steeds meer scholen zeggen dat ze noodgedwongen moeten afzien van het organiseren van sneeuwklassen omdat het niet te rijmen valt met de maximumfactuur van maximaal 360 euro die scholen in zes jaar tijd aan de ouders mogen voorschotelen.
 
Volgens de krant Het Laatste Nieuws daalde het aantal lagereschoolkinderen dat op sneeuwklas gaat dit jaar met 20 procent. En ook reisorganisatoren bevestigen de trend. "Door het maximumbedrag moeten de scholen snoeien: vroeger duurden skiklassen 10 dagen, vandaag hooguit nog 7", luidt het.
 
De woordvoerder van Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet wijst de kritiek op de maximumfactuur van de hand. "Naast de normale maximumfactuur van 360 euro voor toneelbezoeken, zwembeurten en verplichte tijdschriften, mogen scholen 360 euro voor meerdaagse activiteiten vragen. Als compensatie kreeg elke school er per kind jaarlijks 175 euro aan extra werkingsmiddelen bij. Tel dit op en je beseft meteen dat de maximumfactuur niet de echte reden voor het verdwijnen van de sneeuwklassen is", luidt het. (belga/vsv)