Ga naar de mobiele website
^ Top

Steeds meer scholen bannen wc-rol om hygiënische redenen

Wannes Nimmegeers
Gedaan met wc-rolletjes verzamelen voor uw knutselende kroost. Steeds meer kleuterklassen verbieden ze, omdat ze onhygiënisch zouden zijn. "Ergens hebben ze een punt. Maar bij mijn weten is er nooit een epidemie uitgebroken door besmette wc-papierrollen", zegt een expert.

Vlinders, octopussen, paddenstoelen: wie een kleuter in huis heeft, kent de veelzijdigheid van toiletrollen als knutselmateriaal. Veel kleuterjuffen vragen dan ook aan ouders om de kartonnen rolletjes niet in de papierbak te deponeren, maar ze te sparen en mee te brengen naar school. Generaties lang was dit de normaalste zaak van de wereld, maar nu vervangen almaar meer kleuterklassen ze door in tweeën geknipte keukenrollen. Omdat die een pak hygiënischer zouden zijn dan hun kleinere variant.

Zo bannen de drie kleuterscholen van Spes Nostra in Heule bij Kortrijk de wc-rolletjes al een paar jaar. "Niet dat het in ons reglement is opgenomen, maar de ouders weten intussen wel dat we de rollen niet aanvaarden", zegt directrice Mieke Blomme. "Wc-rolhouders zijn niet altijd afgesloten en iedereen weet ook dat kleine kinderen niet steeds even netjes zijn op het toilet. Voor alle zekerheid verkiezen wij dus keukenrollen."

Hebben de scholen die wc-rollen als knutselmateriaal weigeren een punt of is het overdreven? Wat vindt de schoolinspectie? Lees het hele verhaal in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken gratis!

Wannes Nimmegeers55 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Carine Vroom

  Doorspoelen van een toilet Een deur open doen Enz... is veel viezer We kunnen ons beter opsluiten want dat je alles leest mag je niet meer leven En daar ben ik nog niet aan toe

 • Severine C

  Het is wel overdreven ....

 • Shakira moessa

  Echt wel niet meer dan normaal eigenlijk ! Niet iedereen is zo proper als men de denkt !

 • Rudolf Leplae

  Er worden enorm veel zaken fel overdreven om in de media te komen of om aan belangrijkheid te winnen of om zijn job noch zin te geven. Ondertussen groeit de angst voor luttele risico's bij de bevolking. Ook onze politici maken heel graag nieuwe regeltjes om zelf over te komen als belangrijk.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Hoe ver gaan we het nog drijven met die overdreven hygiëne tegenwoordig? Dit is toch te gek om los te lopen! Dit is ongetwijfeld verzonnen door iemand met smetvrees. Echt waar, belachelijk.

Meld een bug