Seksschandaal op meest prestigieuze college van het land

College Saint-Michel
PHOTO_NEWS College Saint-Michel
Saint-Michel in Brussel, het meest prestigieuze college van het land waar ook koning Filip naar school ging, is een schandaal rijker. Zes jongens werden definitief van school gestuurd nadat ze groepsseks hadden met een 16-jarige medeleerlinge tijdens een retraite in Libramont. Het instemmende meisje werd enkel geschorst tot grote woede van verschillende ouders, schrijft Sudinfo.be.

Het incident deed zich al voor in januari, maar kwam pas recent aan het licht na een ander voorval met hetzelfde meisje in maart. De 16-jarige werd toen betrapt in de ziekenboeg op school terwijl ze een andere leerling aan het bevredigen was.

Het seksschandaal is uiteraard schokkend nieuws voor het prestigieuze college. "Ik had deze zaak liever in alle stilte willen regelen", aldus directeur Paul Benoît de Monge de Franeau. "Maar, zonder in detail te treden over de feiten, kon ik niet anders dan de leerlingen van school sturen. Er was namelijk het risico dat de zaken nog gingen verergeren."

Veel ouders begrijpen niet dat de jongens van school gestuurd worden, terwijl het meisje mag blijven. "Het was een bijzonder moeilijke keuze" aldus de directeur. "Maar ik kon niet anders." De ouders gaan in elk geval niet akkoord en dreigen naar de rechter te stappen als de school niet terugkomt op haar beslissing.