School in Bekkevoort neemt opvallende maatregel: wie met de auto naar school komt, moet nablijven

Basisschool de Verre Kijker in Bekkevoort
Bollen Basisschool de Verre Kijker in Bekkevoort
Wie met de auto naar school komt, moet nablijven. Zo wil de gemeente Bekkevoort alle leerlingen van haar basisschool stimuleren om met de fiets te komen. “De kinderen die met de fiets en de bus gekomen zijn, mogen na het laatste belsignaal als eerste vertrekken”, zegt schepen van Onderwijs Benny Reviers (sp.a.). 

“Wie met de auto wordt opgehaald moet even nablijven tot de fietsers weg zijn. Op deze manier willen we het verlaten van de school gecontroleerd laten verlopen. Pas als de fietsers weg zijn, mogen er auto's in de buurt van de school komen. We plaatsen achteraan de school een parkeerverbod.” 

Zoals in veel gemeenten is het aan basisschool De Verre Kijker in de Staatsbaan erg druk. “We werken verder aan fietsvriendelijkheid rond de school door een onverhard pad van 1,5 kilometer aan te leggen. Dat moet klaar zijn tegen september 2018”, zegt Reviers.
148 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karine Roeland

  Komen leerkrachten ook met de fiets? Of mogen zij wel met de wagen naar school komen? Want meestal blijven leerkrachten ook geen 5 minuutjes langer dan nodig.

 • Karel Valgaern

  Ach, die kindjes moeten 5 minuten langer wachten om te vertrekken, en de boel ontploft. Het is simpelweg een maatregel om in goede orde iedereen te laten vertrekken, en daarom word er in beurten vertrokken. Simpel en een goede oplossing.

 • robert dumortier

  Ze maken van scholen kampen dat is weer een formiedaal idee.

 • jos hurkmans

  Niemand heeft te bepalen hoe een kind naar school gaat en zeker niet laten na blijven voor zo een idiote regel Weer politiek idee zeker,dan kan je niets anders dan idiote onzin verwachten

 • Desire VD Goede

  Dat is dezelfde school die enkele jaren geleden een half 6de studiejaar zag vertrekken naar andere scholen in Diest omdat ze de ouders wilden verplichten naar hun pijpen te dansen. Niet veel bijgeleerd, Leen?