Scholieren voeren actie tegen verhoging inschrijvingsgeld

Aan de Oude Houtlei in Gent hielden vanmorgen een 200-tal scholieren van het kunsthumaniora Sint-Lucas een sit-in actie tegen een hoger inschrijvingsgeld en besparingen op onderwijs. Dat melden de scholieren en bevestigt ook de onderwijsinstelling.

Eerder deze maand beslisten de Actief Linkse Studenten (ALS) tijdens een protest tegen een verhoging van het inschrijvingsgeld om 'actiecomités' in verschillende Gentse scholen op te richten. Er gingen onder meer petities rond op KA Voskenslaan, De Wingerd en de kunsthumaniora Sint-Lucas en Ottogracht. De scholieren voeren actie tegen besparingen op onderwijs. "We tonen daarmee aan gans Vlaanderen dat de jongeren bereid zijn tegen deze asociale regering op straat te komen", zegt een 16-jarige scholier.

Dinsdagmorgen hielden een 200-tal leerlingen een zitactie voor de poort van de school. De directie maande de leerlingen aan om toch de lessen aan te vatten, want na ongeveer een kwartier ook lukte.

De scholieren plannen een nieuwe scholierenbetoging op woensdag 8 oktober om 14.00 uur op het Gentse Zuid.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.