Ruim 300.000 scholieren placeren dansje tegen pesten

Screenshot YouTube
In het kader van de 'Move tegen Pesten' hebben vanmiddag 306.396 kinderen uit 2.043 basisscholen in Vlaanderen meegedanst en gezongen op de tonen van een anti-pestlied ('Pesten is stom, pesten is klein') dat vanop het Ladeuzeplein in Leuven vertolkt werd door Slongs Dievanongs en Niels Destadsbader. De happening op het Ladeuzeplein, die live uitgezonden werd op Ketnet, werd ter plaatse bijgewoond door circa 3.400 kinderen.

Het initiatief van Ketnet, het scholierentijdschrift Yeti en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten was de apotheose van de Week tegen Pesten van 21 tot 28 februari. Het collectief 'Move tegen Pesten' is bedoeld als een sterk mobiliserend en verbindend signaal tegen pesten.

Ook 600 leerlingen van het Franstalige Atheneum Robert Catteau uit Brussel namen deel aan de actie.

In Wallonië wordt één op de drie leerlingen geconfronteerd met pesten. Dat blijkt uit een studie van de UCL, uitgevoerd bij 6.500 leerlingen van het 6de leerjaar tot het 3de middelbaar. Vijftien procent van de leerlingen wordt gepest en één op de tien is een pester. Vijf procent van de kinderen is er zowel pester als gepeste.

Twee jaar geleden organiseerde Ketnet ook al eens een dergelijke 'Move'. Toen deden er circa 272.000 kinderen aan mee. Ketnet besteedde overigens de hele week uitgebreid aandacht aan het thema met informatie, duiding en sensibilisering in diverse programma's.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels