Op 12 jaar al naar de koksschool

thinkstock
Je bent nooit te jong om te leren koken. Dat vinden ze althans op de Koksijdse hotelschool Ter Duinen, waar leerlingen vanaf september al in de eerste graad een koksopleiding kunnen volgen. Tot nog toe konden ze pas vanaf het derde middelbaar terecht op de hotelschool.

"Veel jongens en meisjes dromen ervan om kok te worden of een restaurant te runnen. We willen hen niet langer laten wachten", lacht directeur Peter Verbeke. "In het eerste jaar krijgen ze vijf uur per week praktijkles, in het tweede jaar acht uur. Ze leren dan de basis, zoals chocolademousse maken, pannenkoeken bakken en de perfecte soep bereiden. De algemene vakken krijgen ze in het Sint-Bernarduscollege in Nieuwpoort, waar we mee samenwerken."

Op het infomoment gisteren waren er alvast een dertigtal geïnteresseerde koks in spe met hun ouders, uit alle hoeken van Vlaanderen. Aan hotelschool Ter Duinen, die momenteel 360 leerlingen telt, studeerden eerder sterrenchefs af zoals Peter Goossens en Geert Van Hecke.