Onderwijzeres zet Louis Michel op zijn plaats: "Uw loon wordt betaald door mensen die geen 4.800 euro verdienen"

Archieffoto.
kos Archieffoto.
Een interview dat Louis Michel (MR) vorige week gaf aan Le Vif blijft de gemoederen beroeren. In dat veelbesproken interview stelde de Europese volksvertegenwoordiger dat het een slechte zaak zou zijn om de salarissen van parlementsleden te beperken tot 4.800 euro netto per maand.

"Je zou een wereldvreemd parlement krijgen, vol ambtenaren en leraren, maar zonder mensen uit het bedrijfsleven en advocaten", aldus Michel in Le Vif. "Welke ondernemer zal het accepteren zijn weekends op te offeren, zijn avonden, zijn vakanties, voor 4.800 euro per maand?"

Zijn uitspraken zijn bij velen in slechte aarde gevallen. Onderwijzeres Barbara Dufour reageert in een opiniestuk op de website van Le Vif.

"Verontwaardigd voor al die werkers en vakmannen"
"Ik ben verontwaardigd voor al die werkers en vakmannen die geen 4.800 euro per maand verdienen en die hun talent en intelligentie inzetten om machines te laten draaien, vee te fokken, brood te bakken en leidingen te installeren", klinkt het. "Ik ben verontwaardigd voor al die ondernemers die geen 4.800 euro per maand verdienen en die elke ochtend opstaan, ook in het weekend, en laat gaan slapen om een KMO te doen draaien die gebukt gaat onder een moordende concurrentie die jullie vanuit een knusse zetel invoerden met onrechtvaardige en wereldvreemde wetten."

"Wie betaalt u, mijnheer Michel?"
"Ik ben verontwaardigd voor al die ambtenaren en leerkrachten, waar ik bij hoor. Omdat wij, meneer Michel, ons in het hart van het terrein bevinden en permanent met de werkelijkheid verbonden zijn", gaat de lerares verder.

"Wie betaalt u, mijnheer Michel? Voor een deel al die mensen die geen 4.800 euro per maand verdienen, en die zich waarschijnlijk net als mij beledigd voelen. Moet je ondernemer of advocaat zijn om in de werkelijkheid te staan?"