Nederlands almaar populairder bij Duitsers

Meer en meer Duitse studenten kiezen bewust om Nederlands te leren.
RV Meer en meer Duitse studenten kiezen bewust om Nederlands te leren.
Meer en meer Duitse studenten kiezen bewust om Nederlands te leren. Het gaat daarbij vooral om Duitse jongeren die dichtbij de Belgische of Nederlandse grens wonen. Het is belangrijk om je aan te passen zeggen de leerlingen. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) bezocht vandaag een Duitse school waar Nederlands gegeven wordt.

In Noordrijn-Westfalen is het Nederlands zeer populair. Maar liefst 29.000 leerlingen volgen de taal als keuzevak en dat aantal blijft toenemen. In Vlaanderen volgen 70.000 leerlingen Duits. In tegenstelling tot onze buurlanden daalt het aantal studenten die Duits volgen heel fors. Ze kiezen vaker voor Engels en vinden de taal makkelijker om in te studeren.

Vlaams minister van Onderwijs  Crevits kondigt nu een samenwerkingsplatform aan tussen Duitsland, Nederland en Vlaanderen. Leerkrachten gaan over de grenzen meer samenwerken. Ze gaan ook vooral lesmaterialen met elkaar uitwisselen. Het samenwerkingsplatform moet vooral Duitse leerkrachten stimuleren om een tijdje in België les te komen geven en omgekeerd.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) bezocht vandaag een Duitse school waar Nederlands gegeven wordt.
RV Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) bezocht vandaag een Duitse school waar Nederlands gegeven wordt.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gé van Gasteren

    Wat mij betreft mag dit D-NL-B-platform ook Belgische en Nederlandse leerkrachten stimuleren om een tijdje in resp. Nederland en België les te gaan geven, zodat er meer kennis/harmonie/eenheid ontstaat binnen het taalgebied. Leerkrachten uit Limburg geven les in Noord-Holland en andersom, dus waarom niet NL-Vlaanderen, nietwaar?

  • peter colson

    Jutta, de vrouw van een van mijn vroegere lesgevers, deed het anders uit pure liefde hoor, mr Billet. Ik vind niets zo sexy als een niet-Nederlandstalige die probeert om Nederlands te praten.

  • Johan Billiet

    Doen dat gewoon om later eventueel net over de Nederlandse grens te kunnen gaan studeren aan de technische hogeschool / unief: is daar goedkoper en/of er geldt voor het gekozen vak geen "numerus clausus" zoals in Duitsland. Doen het echt niet omdat ze Nederlands een leuke taal vinden..