Leuvense studenten halen slag thuis: studentenrestaurants worden niet duurder

In april protesteerden Leuvense studenten met een houten auditorium tegen het gebrek aan plaats op de Leuvense universiteit.
BELGA In april protesteerden Leuvense studenten met een houten auditorium tegen het gebrek aan plaats op de Leuvense universiteit.
De Leuvense studentenrestaurants worden dan toch niet duurder. De raad van bestuur van de Leuvense Alma-studentenrestaurants heeft beslist om een geplande prijsstijging van gemiddeld 15 eurocent per maaltijd vanaf het volgende academiejaar niet te laten doorgaan.

Met die beslissing halen de Leuvense studenten hun slag thuis. In een mededeling wijst de Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie (LOKO) dat de beslissing tot niet-verhoging van de prijzen genomen werd op haar uitdrukkelijke vraag.

Met de prijsverhoging wou de Alma-directie de stijgende kosten van grondstoffen en personeel opvangen, het nieuwe investeringsplan financieren en de 35.000 euro compenseren die volgt uit het feit dat de Vlaamse regering de studentenvoorzieningen van de universiteiten en hogescholen minder betoelaagt. Uit een enquête blijkt volgens LOKO dat de Leuvense studenten veel belang hechten aan de maaltijdprijzen.

Op voorstel van de studenten gaat Alma nu extra-inkomsten zoeken bij de catering en daarnaast blijven focussen op een efficiënte werking. De KU Leuven gaat bovendien de vermelde 35.000 euro elders recupereren door enkele andere, minder dringende projecten van de studentenvoorzieningen op hold te zetten. Zo zal bijvoorbeeld het onderzoek 'Living Campus', om de leefbaarheid van studentencampussen te verbeteren, trager dan voorzien uitgevoerd worden.

Op voorstel van de studenten gaat Alma nu extra-inkomsten zoeken bij de catering en daarnaast blijven focussen op een efficiënte werking