Leerling (15) gooit metalen buis tegen hoofd van leraar

Foto ter illustratie.
BELGA Foto ter illustratie.
Een 15-jarige leerling heeft in Etterbeek een metalen buis van een halve kilo tegen het hoofd van zijn leraar gegooid. De 58-jarige leerkracht Theoretische Mechanica werd door de aanval verrast toen hij zich bukte om iets op te rapen. Het incident vond eergisteren plaats op de Franstalige school Institut Saint-Joseph.

Eerst had een leerling iets tegen het bord gegooid om de les te verstoren. Daarna mikte een tweede leerling de zware cilinder tegen het achterhoofd van de leraar. Onderwijzer Alexis C. viel bewusteloos neer. Pas een paar minuten later kwam hij weer bij. Hij moest naar het ziekenhuis om de wonde te laten hechten.

De politie ondervroeg alle 22 de leerlingen uit de klas. De jongeren hadden weinig zin om te praten en wezen vijf medeleerlingen aan als grootste onruststokers. De vermoedelijke aanvaller, een 15-jarige leerling uit Sint-Joost-ten-Node, werd ter beschikking van de jeugdrechter gesteld. Het parket wilde hem laten plaatsen in een gesloten instelling, maar de rechter gaf de leerling een enkelband.

In Vlaanderen steeg het aantal geweldplegingen tegen onderwijzers met ruim 50%. Zeker 72 leerkrachten raakten vorig jaar gewond door agressie van leerlingen. Een jaar eerder waren dat er 47.