Kwartiertje stappen zorgt voor minder ruzie in de klas

Archieffoto.
thinkstock Archieffoto.
Een kwartiertje stappen of een minuut of tien lopen. Meer hebben schoolkinderen niet nodig om hun dagelijkse mijl of 1,6 kilometer af te haspelen. Maar de effecten zijn niet min: ze zijn fitter, maar zitten vooral beter in hun vel. 

Ze maken minder ruzie, kunnen zich beter concentreren en luisteren beter naar hun leerkracht en ouders. Dat berichten Het Nieuwsblad, De Standaard, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vandaag.

One Mile a Day
De kranten verwijzen naar de studie die de KU Leuven op vraag van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) uitvoerde bij zeven scholen die deelnemen aan het project 'One Mile a Day'. "Bij volwassenen is al aangetoond dat bewegen ook goed is voor de mentale gezondheid, bij kinderen is dat niet anders", zegt onderzoekster Tine Van Damme van de KU Leuven. "Bovendien lopen of stappen ze in groep, waardoor de band tussen de leerlingen beter wordt."
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • guido vermeyen

    kinderen moet ontstressen, raam openzetten en verluchten, loopspelletjes op de speelplaats.

  • Johan Coppens

    T'en eerste: sinds wanneer rekenen we in België in mijlen? Als de kinderen tijdens de speeltijd een kwartier bewegen zouden ze toch ook fit en attent zijn. Ik zie het nut niet in van deze actie...