KU Leuven nummer 1 in innovatie

KU Leuven bekroond tot de meest innovatieve universiteit van Europa
REUTERS KU Leuven bekroond tot de meest innovatieve universiteit van Europa
Reuters Europe's Most Innovative Universities Ranking plaatst de KU Leuven voor het vierde jaar op rij op de eerste plaats van de meest innovatieve universiteiten van Europa.

De ranking wordt opgesteld aan de hand van tien parameters met betrekking tot de onderzoeksoutput zoals artikels in wetenschappelijke tijdschriften en patentaanvragen waarmee een universiteit haar onderzoeksresultaten beschermt en commercialiseert.

De top-5 wordt vervolledigd door de University of Erlangen in Nuremberg (2), het Imperial College Londen (3), de University of Cambridge (4) en EPFL-Swiss Federal Institute of Technology Lausanne (5). België heeft in totaal 7 instellingen die de top 100 haalden. De ULB staat op de 40e plaats, de UCL op 43, UGent 48, de VUB op 59, de Universiteit van Luik op 91 en de UA op 93. Bij het opstellen van deze ranking werden meer dan 600 instituten verspreid over Europa doorgelicht.

Wat de KU Leuven betreft, wijst Reuters op het hoog aantal patenten en wetenschappelijke artikels "die onderzoekers wereldwijd beïnvloeden". In de jaren 2012-2017 werden 305 basispatenten verworven. Er was veel aandacht voor het door zonnepanelen aangedreven apparaat voor waterstofproductie dat in maart werd voorgesteld.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Nathalie Roe

    Uw ranking van de overige Belgische universiteiten komt niet overeen met de ranking op de officiële lijst !!!

  • Jef Smit

    Tiens de vlaming heeft toch helemaal geen behoefte aan innovatie? Als ik dat hier zo allemaal lees