Ga naar de mobiele website
^ Top

KU Leuven investeert 7 miljoen euro in nieuwe studentenresidentie

BELGA
De KU Leuven heeft meer dan 7 miljoen euro geïnvesteerd in de verbouwing en renovatie van het voormalige Protestantse Bijbelinstituut aan de Sint-Jansbergsesteenweg in Heverlee tot studentenresidentie. De studentenresidentie telt 99 kamers, 77 studio's, 15 appartementen en 10 gemeenschappelijke keukens en een polyvalente zaal. De KU Leuven kocht het gebouw aan in 2008. De nieuwe residentie krijgt de naam Wisteria mee en zal op 4 maart plechtig worden ingehuldigd.

De KU Leuven verhuurt in haar residenties in Leuven en Heverlee momenteel een 3000-tal kamers aan een lage huurprijs. Die wordt berekend op basis van het gezinsinkomen en het aantal personen ten laste van het gezinshoofd. Daarnaast zijn er nog zo'n 15 residenties waar de prijzen van vastliggen. Wisteria is een residentie van de eerste categorie. Er kunnen zowel bachelor- en masterstudenten als doctoraatsstudenten terecht.

Forse toename aantal studenten
De afgelopen jaren nam de KU Leuven verschillende initiatieven om zelf residenties bij te bouwen. Dit is nodig wegens de forse toename de afgelopen jaren van het aantal studenten.

Begin 2012 werd met de stad Leuven een plan uitgedokterd om tegen 2015 3.500 nieuwe studentenkoten te bouwen. De toename is een gevolg van de verlenging van de duur van masteropleidingen, de verhoogde participatiegraad aan het hoger onderwijs, de toename van internationale studenten en de instroom uit andere hogescholen. De KU Leuven stelde toen op eigen terreinen alvast zelf 1.000 bijkomende kamers te willen realiseren.Meld een bug