Katholieke beweging voor mensen in nood wint Damiaanprijs

ARCHIEFBEELD: Beeld van Pater Damiaan in Tremelo
BELGA ARCHIEFBEELD: Beeld van Pater Damiaan in Tremelo
Het Damiaanfonds van de KU Leuven reikte de Damiaanprijs aan de Sint-Michielsbeweging. De katholieke beweging ondersteunt Vlaamse initiatieven voor jongeren en volwassenen in nood.

De Sint-Michielsbeweging biedt een gemeenschap waar iedereen welkom is en neemt initiatieven om mensen in nood te ondersteunen. In Kortrijk bijvoorbeeld ondersteunt de groepering gezinnen met weinig of geen uitkering door onder andere administratieve ondersteuning, voeding en benodigdheden voor kinderen.

Het Damiaanfonds koos voor zijn jaarlijkse prijs dit jaar voor de Sint-Michielsbeweging "omdat ze staat voor een eigentijdse beleving van het christelijk geloof in de geest van Damiaan, gekenmerkt door openheid en respect voor iedereen". Het fonds waardeert ook dat de groepering jonge mensen inspireert om zich te engageren voor een betere en meer inclusieve samenleving en dat ze kan steunen op de inzet van talrijke vrijwilligers.

De beweging is actief in Brugge, Waregem, Gent, Kortrijk, Izegem en Oosterzele. In het najaar wordt ook in Leuven een gemeenschap opgericht. Zes studenten zullen vanuit de residentie Leo XIII dergelijke initiatieven nemen.